Zonnepanelenpark Ekodorp

Ekodorp doet mee met het project ‘Zonstad Alphen’ van de Alphense energiecoöperatie Groene Hart Energie. Ekodorp is het biologische melkveehouderijbedrijf van Jan en Joke van Dorp. Het bedrijf ligt net buiten Alphen a/d Rijn, middenin het Groene Hart.

Wat houdt het project in? De daken van de stallen zijn  beschikbaar gesteld voor het aanleggen van een collectief zonnepanelenpark dat uit zo’n 1.800 zonnepanelen zal bestaan. Het project heeft een looptijd van 15 jaar, dit is gelijk aan de looptijd van de subsidieregeling. Particulieren en ondernemers (kleinverbruikers) kunnen als deelnemer en lid van de coöperatie investeren in een zoncertificaat waarmee je recht hebt op korting op de energiebelasting die je aan je energiebedrijf betaalt. Een mooie mogelijkheid om niet alleen te besparen op je energienota, maar ook te investeren in groene energie en zo een bijdrage te leveren aan een duurzame samenleving.

Ekodorp is de naam van een biologische melkveehouderij waar duurzaamheid met een hoofdletter geschreven wordt. Het bedrijf is gevestigd aan de J.C. Hoogendoornlaan nr. 42. Jan van Dorp, een van de firmanten van deze boerderij, heeft onze coöperatie reeds in een vroeg stadium benaderd met de mogelijkheid van een zonproject op de daken van het bedrijf.

De duurzame energie wordt opgewekt in de zogenoemde ‘postcoderoos’. Deelnemers moeten rondom de installatie wonen of gevestigd zijn. Met postcoderoos wordt hier gedoeld op de postcodegebieden 2403 – 2405 – 2406 – 2407 – 2408 – 2409 – 2411 – 2421 – 2445 – 2471 – 2771 – 2741 – 2742.

Het gebied omvat (delen van) Aarlanderveen, Alphen aan den Rijn, Bodegraven, Boskoop, Hazerswoude, Waddinxveen en Zwammerdam.

Brochure

Verdere informatie is opgenomen in de brochure die je op aanvraag wordt toegezonden.

Formulier om mee te doen

Doe mee! Via dit formulier kan je jezelf opgeven en (voor) inschrijven.